Správa rezerv začala spoluprácu zo ZMOS

Predstavenie nového informačného systému Správy štátnych hmotných rezerv pre orgány krízového riadenia bolo predmetom stretnutia predsedu Správy štátnych hmotných rezerv (ďalej len Správa rezerv) Jána Rudolfa a predsedu ZMOS Jozefa Božika.

Správa rezerv pripravila pre všetky orgány krízového riadenia na Slovensku (ministerstvá, okresné úrady, obce a mestá, ochraňovateľov) nový informačný systém. Prostredníctvom tohoto systému budú môcť všetky subjekty nielen komunikovať, ale aj žiadať Správu rezerv o pomoc v prípade mimoriadnych situácií.

Funkcie informačného systému a ponuky Správy rezerv v čase krízových situácii pre orgány krízového riadenia už boli predstavené na informačných seminároch v mestách Galanta a Čadca. V organizovaní informačných seminárov plánujeme aj naďalej pokračovať.

„Vzhľadom na krízové situácie, ktorým v posledných rokoch čelíme je záujmom ZMOS, aby všetky samosprávy ako subjekty krízového riadenia mali informácie o tomto systéme a registrovali sa do informačného systému. ZMOS víta spoluprácu so Správou štátnych hmotných rezerv, a bude nápomocná pri organizovaní informačných seminárov v jednotlivých regiónoch Slovenska. Spolupracovať so Správou rezerv musíme nielen v čase krízy, ale priebežne, čo je predpokladom našej pripravenosti“, uviedol predseda ZMOS Jozef Božik počas spoločného stretnutia, ktoré sa konalo v Kancelárii ZMOS v Bratislave v piatok 22. septembra 2023.

Predseda Správy rezerv sa na pozvanie predsedu ZMOS zúčastnil 2. októbra 2023 na online rokovaní Rady ZMOS, kde predstavil informačný systém a plánované podujatia v regiónoch, ako aj zodpovedal na otázky z radov členských miest a obcí.

Boli pre vás tieto informácie užitočné?
ÁnoNie
Skip to content