SPRÁVA ŠTÁTNYCH HMOTNÝCH REZERV NA IDEB DEFENCE & SECURITY 2023

3. až 5. októbra 2023 sa v INCHEBA EXPO BRATISLAVA uskutočňuje veľtrh produktov a služieb pre obranné, bezpečnostné a záchranné zložky. Veľtrhu sa po prvý krát zúčastní aj SPRÁVA ŠTÁTNYCH HMOTNÝCH REZERV SR (ďalej len Správa rezerv). Priblížime fungovanie našej inštitúcie, ktorá je ústredným orgánom štátnej správy pre štátne hmotné rezervy a pre koordináciu a metodické usmerňovanie opatrení na riešenie stavu ropnej núdze.

Slávnostné otvorenie medzinárodného veľtrhu IDEB Defence & Security za účasti najvyšších štátnych predstaviteľov a zahraničných delegácií sa uskutoční v utorok 3.10.2023.

Na pozvanie predsedu Správy rezerv Jána Rudolfa sa výstavy zúčastní aj predseda Správy státních hmotných rezerv Českej Republiky Pavel Švagr.

Hlavným poslaním Správy rezerv je podieľanie sa na eliminácii dôsledkov rôznych krízových  javov, minimalizovaní materiálnych strát a predovšetkým na ochrane života, zdravia a majetku  obyvateľstva.

Správa rezerv tak na veľtrhu predstaví najmä pohotovostné zásoby, ktorú sú pripravené pre obyvateľstvo na uspokojenie jeho základných životných potrieb v prípade potreby zabezpečenia dočasného núdzového ubytovania, akú sú stravovacie prostriedky, odev, obuv a prostriedky na odpočinok. Súčasťou expozície sú aj podporné položky pre zložky integrovaného záchranného systému, akú sú napr. protipovodňové steny a zábrany.

Odborným garantom blížiaceho sa veľtrhu obrannej a bezpečnostnej techniky IDEB Defence & Security je Ministerstvo obrany SR, vďaka ktorému sa verejnosť môže bližšie oboznámiť s činnosťou jeho zložiek a s technikou, ktorú používajú Ozbrojené sily SR.

Pripomíname, že ak máte záujem o prehliadku celého veľtrhu (haly aj exteriér), je potrebné si zakúpiť vstupenku v plnej sume. Vstup do haly je však zakázaný pre deti a mládež do 15 rokov.

Kompletný harmonogram sprievodných programov nájdete tu:

https://www.incheba.sk/wp-content/uploads/2023/09/programIDEB23.pdf

Tešíme sa na Vašu návštevu!

Boli pre vás tieto informácie užitočné?
ÁnoNie
Skip to content