Humanitárna pomoc pre Severné Macedónsko

Slovensko poslalo humanitárnu pomoc do Severného Macedónska. Krajina o ňu požiadala prostredníctvom Európskej komisie pre rekordný počet nových prípadov ochorenia Covid-19.

Severné Macedónsko požiadalo prostredníctvom Generálneho riaditeľstva EK pre civilnú ochranu a humanitárnu pomoc členské štáty EÚ o materiálnu humanitárnu pomoc, asistenciu EÚ a aktiváciu Mechanizmu civilnej ochrany EÚ. Krajina začiatkom septembra zaviedla prísne obmedzenia pohybu ľudí v hlavnom meste Skopje a v ďalších troch častiach krajiny.

Ako informovala Petra Friese z tlačového odboru rezortu vnútra, rezort na pomoc Severnému Macedónsku pripravil stany, elektrocentrály a prikrývky v hodnote takmer 30 tisíc eur.

„Ministerstvo vnútra sa podieľa na materiálnej humanitárnej pomoci Slovenskej republiky pripravovanou dodávkou stanov, elektrocentrál a prikrývok v hodnote 29 145,36 eur. Správa štátnych hmotných rezerv SR dodá chirurgické masky, respirátory FFP2 a FFP3 v hodnote 174 890, 00 eur. Ústredie ekumenickej pastoračnej služby v Ozbrojených silách SR a ozbrojených zboroch SR sa podieľa na slovenskej pomoci hygienickými balíčkami v hodnote 550,00 eur. Celková hodnota materiálnej humanitárnej pomoci zo Slovenska je 204 585, 36 eur. Prijímateľom slovenskej pomoci v Severnom Macedónsku je Riaditeľstvo ochrany a záchrany Severného Macedónska v Skopje“, upresnila Friese.

Prijímateľom pomoci v Severnom Macedónsku bude Riaditeľstvo ochrany a záchrany Severného Macedónska v Skopje.

Boli pre vás tieto informácie užitočné?
ÁnoNie
Skip to content