Nový transparentný systém verejného obstarávania OOPP

 

Stručný popis funkcionality systému obstarávania OOPP

SŠHR v spolupráci s Ministerstvom zdravotníctva SR spustila nový proces verejného obstarávania zdravotníckeho materiálu. Uchádzači v systéme zadávajú svoje ponuky, konkrétne jednotkovú cenu, za akú sú schopní dodať konkrétny objem tovaru. Systém po ukončení lehoty zoradí ponuky na základe najnižšej jednotkovej ceny a SŠHR si na základe svojich potrieb vyskladá potrebné objemy do požadovaného množstva.

Tento systém nezvýhodňuje dodávateľov, ktorí vedia dodať veľké množstvá, ale je nastavený na hospodárnosť vynaložených finančných prostriedkov. Jeho transparentnosť spočíva v oslovení každého, kto má záujem dodávať a zároveň pre všetkých sú stanovené rovnaké podmienky, ako platobné, tak aj súťažné. Zapojiť sa mohli naozaj všetci veľkí výrobcovia, ako aj malí obchodníci či lekárne, ktoré nemôžu respirátory na základe udeleného zákazu predávať.

V rámci štandardných postupov nebolo využité oslovenie úzkej skupiny dodávateľov a rokovanie za jedným stolom, ale boli elektronickými prostriedkami oslovení všetci, o ktorých SŠHR v danom čase disponovala informáciou, že majú záujem dodávať OOPP.

Vzhľadom na vyššie uvedené máme za to, že tento spôsob elektronického priameho rokovacieho konania je maximálne transparentný a hospodárny.

 

Boli pre vás tieto informácie užitočné?
ÁnoNie
Skip to content