Praha, 5. február 2019

Predseda Správy štátnych hmotných rezerv prijal pozvanie predsedu Vedeckého Grémia, doc. Ing. Dušana Vaneka, Ph.D., na zasadnutie tohto odborného orgánu, ktoré sa konalo na ústredí Správy štátnych hmotných rezerv Českej republiky v Prahe.

Tohto podujatia sa okrem predstaviteľov Správy rezerv zúčastnili aj odborní hostia, dr. Pavel Punčochář a dr. Václav Cílek.

Hlavnou témou prednášok a diskusií boli klimatické hrozby a environmentálna problematika.
Dr. Punčochář sa vyjadril k problematike vodného hospodárstva, sucha a možnosti jeho eliminácie, čo pokračovalo do diskusie bohatej na koncepčné úvahy a riešenia danej problematiky. Zatiaľ čo dr. Punčochář svoj príspevok smeroval exaktne k hlavným problémom vodného hospodárstva, ďalší hosť, dr. Cílek, prispel k všeobecnému rozhľadu všetkých prítomných širokým poňatím príspevkov s filozofickým dosahom environmentálnych prvkov, ktoré zahŕňali témy ako psychológia davu, krízový manažment, predikcie na desiatky rokov a podobne. Rovnako nasledovala bohatá diskusia, ktorej záverom bolo poďakovanie predsedu Správy štátnych hmotných rezerv Českej republiky Ing. Pavla Švagra CSc. a predsedu Vedeckého Grémia doc. Ing. Dušana Vaneka, Ph.D.

Boli pre vás tieto informácie užitočné?
ÁnoNie
Skip to content