Medzinárodný seminár v Prahe

Zvyšovanie odbornej kvalifikácie, ďalšie vzdelávanie, výmena praktických skúseností a budovanie spolupráce v oblasti krízového manažmentu predstavuje významnú časť našej práce. Aj preto sa vecne príslušní zamestnanci Správy rezerv v dňoch 29. – 30. januára 2019 zúčastnili medzinárodného seminára k problematike krízového premostenia v prípadoch mimoriadnych situácií, ktorý zorganizovala Správa štátnych hmotných rezerv Českej republiky.
Na uvedenom podujatí sme sa mali možnosť stretnúť a diskutovať jednotlivé otázky aj s kolegami zo Spolkovej republiky Nemecko, Ministerstva dopravy ČR, Ministerstva obrany ČR, generálneho riaditeľstva Hasičského záchranného zboru ČR a Ministerstva vnútra SR.
Naši kolegovia prezentovali použitie mostných konštrukcií, ktoré sa používajú pri riešení krízových situácií na Slovensku. Účastníci mimoriadne pozitívne ocenili zámer Správy rezerv spolupracovať pri výstavbe premostení v prípadoch mimoriadnych situácii s Dobrovoľnou požiarnou ochranou SR.
Zástupcovia jednotlivých inštitúcií sa na záver tohto odborného seminára spoločne dohodli na rozvíjaní spolupráce v oblasti prípravy na obnovu infraštruktúry počas krízových situácií
a vzájomnej výmene informácií v oblasti vývoja, výroby a nákupov nových typov mostových konštrukcií pre riešenie obnovy cestnej infraštruktúry počas krízovej situácie.

 

Boli pre vás tieto informácie užitočné?
ÁnoNie
Skip to content