Správa štátnych hmotných rezerv nenakupovala potravinárske komodity predražene

Presne pred dvomi týždňami médiá informovali o tom, že Správa štátnych hmotných rezerv SR mala vykonať predražené nákupy potravinárskych komodít. Predseda Správy štátnych hmotných rezerv SR na ne okamžite zareagoval a nariadil viacúrovňovú kontrolu týchto procesov. Zároveň iniciatívne požiadal o zvolanie vecne príslušného výboru NR SR s tým, že po odbornom odprezentovaní výsledkov v rámci tohto odborného fóra bude detailne informovaná aj široká verejnosť prostredníctvom médií.

Dnes napoludnie sa uskutočnilo zasadnutie Výboru NR SR pre pôdohospodárstvo a životné prostredie, kde predseda SŠHR SR poslancov podrobne informoval o procese nákupu potravinárskych komodít (pšenica potravinárska a cukor kryštálový) prostredníctvom dcérskej spoločnosti Poľnonákup TATRY, a.s. a zodpovedal ich početné otázky. V nadväznosti na to výbor prijal uznesenie, v ktorom skonštatoval, že na základe uvedených skutočností neboli preukázané žiadne pochybenia pri obstarávaní predmetných komodít.

Rovnako kontrolou bolo jednoznačne preukázané, že v tomto prípade Správa štátnych hmotných rezerv SR nevykonala žiadne predražené nákupy potravinárskych komodít, ale naopak tieto komodity obstarala výlučne v súlade so všetkými právnymi predpismi, pravidlami verejného obstarávania, ale najmä transparentne, hospodárne a v najlepšej možnej cene a kvalite v danom čase.

Boli pre vás tieto informácie užitočné?
ÁnoNie
Skip to content