Vianočná zbierka pre tých, ktorí to majú v živote ťažké

Znovu sme ukázali veľkosť našich sŕdc, ako aj to, že niektoré osudy ľudí a pomoc druhým ľudom nám nie sú ľahostajné. V dobrovoľnej zbierke v rámci aktivít spoločenskej zodpovednosti sa nám podarilo za krátky čas vyzbierať peknú sumu a to až 1050 eur.

Prvotný zámer bol pomôcť štyrom maminám s deťmi  v ťažkej životnej situácií a v hmotnej núdzi, ktoré sú umiestnené v Centre pre obnovu rodiny – Úsmev ako dar.

Nakoľko sme boli naozaj štedrí a zbierka bola veľmi úspešná, rozhodli sme sa s ňou podeliť. Okrem spomenutých štyroch rodín, ktorým sme poskytli trvanlivé potraviny a drogériu, sme podporili finančným darom neziskovú organizáciu Plamienok, ktorá poskytuje nevyliečiteľne chorým deťom domácu paliatívnu liečbu a starostlivosť. Tiež sme podporili Centrum pre deti a rodiny sv. Antona v Rohožníku nákupom vianočných darčekov.

Nakúpené trvanlivé potraviny a drogéria

   

Dňa 4. decembra generálna tajomníčka služobného úradu s členkami tímu spoločenskej zodpovednosti v mene všetkých zamestnancov odovzdali pripravenú pomoc priamo v Centre pre obnovu rodiny – Úsmev ako dar v Petržalke. Na odovzdaní sa zúčastnil aj riaditeľ o. z. Úsmev ako dar a vedúca Centra.

     

Následne 5. decembra predseda a generálna tajomníčka služobného úradu s členkou tímu spoločenskej zodpovednosti, odovzdali pani riaditeľke neziskovej organizácie Plamienok, finančný dar na zabezpečenie jej činnosti, ktorá spočíva v bezplatnom poskytovaní nevyliečiteľne chorým a smútiacim deťom domácu paliatívnu liečbu a starostlivosť, čím prispievajú k zlepšeniu kvality ich života.

Poskytli sme príspevok na darčeky pre deti z Centra pre deti a rodiny sv. Antona v Rohožníku, ktoré vykonáva pobytové opatrenia pre 13 detí.

Za našu pomoc nám obdarovaní za Úsmev ako dar poďakovali aj prostredníctvom príspevku na sociálnej sieti Facebook

Pani riaditeľka Plamienka sa nám v mene detí a kolegov poďakovala emailom

Za Centrum pre deti a rodiny sv. Antona v Rohožníku pán riaditeľ vyjadril veľkú vďaku za deti a všetkým nám poprial radostné, pokojné a požehnané sviatky.

Teší nás, že sme pomohli maminám v hmotnej núdzi s deťmi a samotným deťom mať aspoň trošku bohatšie a pekné Vianoce a tiež, že sme prejavili ľudskosť a finančným darom sme pomohli skvalitniť starostlivosť o detských pacientov a tým sme ukázali, že pomoc iným nám nie je cudzia.

Boli pre vás tieto informácie užitočné?
ÁnoNie
Skip to content