Konferencia „Efektívne štátne hmotné rezervy“

Dňa 22. novembra 2022 sa v Bratislave uskutočnila konferencia Efektívne štátne hmotné rezervy, ktorej hlavným cieľom bolo predstavenie nového komunikačného informačného systému. Konferencie sa zúčastnili predstavitelia všetkých zložiek krízového riadenia na Slovensku, pracovníci odborov krízového riadenia na ministerstvách, okresných úradoch, predstavitelia samosprávy, ako aj hostia zo zahraničia. Dôležitosť riešenia krízových situácií zvýraznila prítomnosť ministrov, predsedov ostatných ústredných orgánov štátnej správy, štátnych tajomníkov, vedúceho Kancelárie prezidenta SR a ostatných významných hostí.
Konferenciu svojou prítomnosťou a príspevkom poctil aj Pavel Švagr – predseda Správy státních hmotných rezerv Českej republiky. Počas celého priebehu konferencie sa s účastníkmi živo debatovalo o krízach súčasnosti a boli predostrené rôzne aktuálne otázky, najmä na tému fungovania nového informačného systému.

Systém bude slúžiť ako hlavný komunikačný bod s ministerstvami, orgánmi krízového riadenia štátnej správy a samosprávy, ako aj ochraňovateľmi štátnych hmotných rezerv. Nový informačný systém tak zabezpečí transparentnosť, prehľadnosť a prístupnosť pre všetkých v čase akejkoľvek krízovej situácie. Od nového systému sa očakáva predovšetkým zjednodušená realizácia elektronických žiadostí, zvýšenie kvality štandardu a dostupnosti. Ponúkne možnosť online sledovať stavy rezerv na jednotlivých strediskách a krízovému riadeniu ponúkne v mimoriadnej situácii prehľad položiek, ktoré sú k dispozícii.
Správa rezerv bude v predstavovaní informačného systému pokračovať v jednotlivých regiónoch Slovenska na seminároch, ktoré budú organizované v prvom polroku 2023.

        

Boli pre vás tieto informácie užitočné?
ÁnoNie
Skip to content