Bratislava 1. augusta 2019

V sídle Správy rezerv sa začiatkom augusta uskutočnilo stretnutie generálneho riaditeľa sekcie Štátnych hmotných rezerv a jej zamestnancov s prezidentom Slovenského Červeného kríža.
Hlavnou témou pracovného stretnutia bola výmena informácií a posúdenie možnosti spolupráce pri riešení krízových situácií a mimoriadnych udalostí v oblasti núdzového ubytovania obyvateľstva.

Správa rezerv disponuje v rámci pohotovostných zásob prostriedkami pre zabezpečenie komplexného dočasného núdzového ubytovania, ako aj technickými podpornými prostriedkami pre zložky integrovaného záchranného systému. Červený kríž, ako zložka integrovaného záchranného systému, je spôsobilý poskytnúť obyvateľstvu postihnutému krízovou situáciou pomoc, a to hlavne asistenciou zdravotnej službe pri vstupných prehliadkach, poskytovaním prvej pomoci, psychologickou starostlivosťou, zabezpečením asistencie osobám odkázaným na pomoc a nadviazaním kontaktu s rodinami.

Prezident Slovenského Červeného kríža ocenil a privítal možnosť spolupráce so Správou rezerv a na záver stretnutia sa účastníci dohodli na uzavretí Dohody o vzájomnej spolupráci.

Boli pre vás tieto informácie užitočné?
ÁnoNie
Skip to content