Olomouc, 30. – 31. júl 2015

V zmysle odporúčaní konferencie V 4 + 1 „Štátne hmotné rezervy a ich ďalší rozvoj“ sa uskutočnilo ďalšie spoločné stretnutie zástupcov slovenskej a českej Správy rezerv zamerané na pokračovanie spolupráce. Stretnutie sa uskutočnilo na pôde závodu SSHR ČR v Olomouci a skladovacieho závodu SSHR ČR v Opave – Štítine.

Hlavnou náplňou stretnutia bolo zahájenie práce spoločných pracovných skupín podľa jednotlivých druhov štátnych hmotných rezerv, ktorých výstupom by mala byť príprava realizácie novej koncepcie činnosti oboch Správ rezerv a zdokonalenie zabezpečovaných činností. Česká strana odprezentovala už vytvorený systém typových plánov na riešenie jednotlivých typov kríz, ktorý by mal slúžiť ako podklad pre tvorbu obdobného systému, použiteľného v podmienkach Slovenska. V nadväznosti na aktuálne pripravované verejné obstarávanie na ochraňovanie vybraných položiek štátnych hmotných rezerv v ČR, ponúkli slovenskí zástupcovia metodickú pomoc pri aplikácií procesov, ktoré sa slovenskej strane osvedčili. V rámci českej Správy rezerv bol založený nový subjekt s názvom Grémium pre humanitárnu pomoc, ktorého úlohou je komplexné riešenie problematiky vytvárania humanitárnych zásob a ich použitia.

Ďalšia spolupráca v rámci spoločných pracovných skupín bude pokračovať na bilaterálnej, ale aj multilaterálnej báze v súlade so závermi konferencie V4 + 1.

Boli pre vás tieto informácie užitočné?
ÁnoNie
Skip to content