Pracovné rokovanie venované nájmu a výpožičke mobilizačných rezerv a pohotovostných zásob mostných konštrukcií

V súvislosti so zabezpečením maximálnej pripravenosti na mimoriadne situácie zorganizovala Správa štátnych hmotných rezerv SR dňa 1. októbra vo svojom sídle pracovné rokovanie venované nájmu a výpožičke mobilizačných rezerv a pohotovostných zásob mostných konštrukcií.

Na rokovaní, súčasťou ktorého bola aj odborná prezentácia o účele a spôsobe použitia mobilizačných rezerv a pohotovostných zásob, sa zúčastnili zástupcovia miest, obcí a inštitúcií, ktoré majú tieto mostné konštrukcie v nájme, resp. výpožičke.

SŠHR SR deklarovala nevyhnutnosť vrátenia mostných konštrukcií, pretože mobilizačné rezervy a pohotovostné zásoby sú primárne určené na riešenie krízovej situácie, mimoriadnej udalosti a III. stupňa povodňovej aktivity, ktoré sa vyskytujú na celom území Slovenskej republiky, a preto SŠHR SR nemôže z objektívnych dôvodov opakovane predlžovať nájomné zmluvy obzvlášť v prípadoch, keď krízová situácia pominula.

Keďže SŠHR SR disponuje obmedzeným množstvom mostných konštrukcií, bol jednotlivým zástupcom ponúknutý priestor na vyjadrenie sa, v akom štádiu je realizácia trvalého premostenia a súčasne boli vyzvaní ku verejnej diskusii, zámerom ktorej bolo nájdenie koncepčného riešenia. So zreteľom na zabezpečenie plnenia povinností podľa zákona o štátnych hmotných rezervách a platné zmluvy vyplynula z diskusie potreba realizácie individuálnych rokovaní.

Boli pre vás tieto informácie užitočné?
ÁnoNie
Skip to content