Dublin, 18. – 19. september 2017

Za účasti zástupcov členských krajín IEA zabezpečujúcich skladovanie núdzových zásob ropy a ropných výrobkov, ako aj predstaviteľov pridružených pracovných skupín a zástupcov správ rezerv sa uskutočnilo 28. stretnutie ACOMES.

Hlavnou témou stretnutia boli otázky spojené s manažmentom rizík, a to najmä v oblasti ochrany núdzových zásob pred ich zneužitím a v oblasti ochrany pred počítačovou kriminalitou a súvisiace možnosti poistenia zásob proti vybraným rizikám. Ďalšou témou bola otázka udržiavania kvality skladovaných núdzových zásob a pripravované legislatívne zmeny na úrovni IEA a členských štátov.

Stretnutie prebiehalo formou prezentácií k jednotlivým témam a následných diskusií za okrúhlym stolom. Účastníci tak mali možnosť vymeniť si skúsenosti a informácie aj o ďalších problémoch, spojených s tvorbou a udržiavaním núdzových zásob v jednotlivých členských štátoch, o technických podmienkach skladovania, ako aj o pripravovaných postupoch spojených s prípadným použitím núdzových zásob v prípade krízy v dôsledku výpadku dodávok ropy, resp. ropných výrobkov.

Boli pre vás tieto informácie užitočné?
ÁnoNie
Skip to content